Wszystko wskazuje na niczym niezakłóconą sielankę indeksów giełdowych przynajmniej do końca obecnego miesiąca kończącego się okienkiem Carolana (25-28.02). Jako…
Wziąłem L na Ripple 0.42??
Będzie mega ruch już niebawem raczej jutro mamy okienko. z takiej konsoli powinno wybić na dolarze w dol.
Brakuje mi jeszcze ruchu dolara w granice 3.5xx a euro/USD w rejon 1.27. Indeksy w20: 2200; dax 14700. Myślałem że osiągną te poziomy do końca lutego ale jednak wygląda mi to na przedłużenie tego ruchu. Jutro początek okienka Carolana jeśli wybija do góry to pewnie jeszcze pocisna z 2 tygodnie min do nowiu księżyca. Poczekajmy na rozwój sytuacji..
Zobacz ostatni wpis w dziale giełda polska odnośnie WIG20- czy to już hossa na W20. Tam pokazałem że mogą dolecieć do 2200.
Tak trwa walka..
Ja siedzę na L na esku. 1.21 wsparcie później 1.20. uwazam, że to dolar jest pod presją.
Chodzi o euro/usd na L
na razie trwa sygnał S na dolarze. Trzeba uważać bo i może być taka sytuacja że do jutra spuszczą zielonego w rejon 3.5xx. Obstawiam rejony 3.53-3.58.
zobaczcie - wczorajsza sesja przypięczętowała sygnał S. Tak wiec można ten sygnał wykorzystać do gry spekulacyjnej na spadki zielonego.
S&P500 target okolice 4050pkt na ten tydzień - jeśli tyle będzie bede wchodził w S.
Ok 1.27 nie patrzyłem odnośnie korelacji.
na razie sytuacja wróciła do normy:
- usd/pln wrócił do średniej 3.72-3.73
- edek wrócił do wsparcia 1.214
- sp500 koryguje do wsparcia 3780pkt
- dax: wsparcie mocne 13600.
brakuje mi jeszcze jednej falki na indeksach w góre a na dolarze w dól. obecne okno wszystko wskazuje na to, że moze byc dolkiem przed atakiem na szczyt. zobaczymy.
ja cały czas trzymam L na edku, poki nie dostane sygnału S.
Niekoniecznie Zuza?
Na razie cały czas Edek trzyma L fason. Zamknięcie sesji poniżej 1.20 zapewne dałoby sygnał S. Na koniec sesji przedstawie obecne wskaźniki na USD i edku.